GYM FÖR SENIORER ÖVER 55 i Sundsvall

OM
STILL STRONG

ssgirlman.jpg
Tunga vikter gör livet
lättare för äldre
— Professor Michail Tonkonogi

FILOSOFI

Vår träningsfilosofi är att du oavsett ålder har förmåga att träna dig till en hållbarare och starkare kropp, som kan bidra till ett rikare vardagsliv. Med vårt koncept som bygger på Uthållighet, Styrka, Flexibilitet, Power, Koordination och Balans så får du en träning som är skräddarsydd för alla över 55 år. Men Still strong är inte bara en träningsanläggning utan vi är även en naturlig mötesplats för den aktiva senioren där man träffas och har kul tillsammans. När vi blir äldre så tappar vi naturligt muskelmassa, rörlighet och balans vilket gör vår vardag mer otrygg och vi kan uppleva sämre livskvalité. Men med regelbunden träning ett par gånger i veckan så kan vi förändra detta på kort tid. Vår anläggning är väl genomtänkt och anpassad, vi har utrustningen och kunskapen för att göra din träning rolig, anpassad, och hållbar för just en seniorkropp.

Fartyg är som säkrast när de ligger i hamn, men det är inte vad fartyg är byggda för.
— Paulo Coelho
SSgrup.jpg

Vi har två mål med Still Strong

1. Att skapa en härlig och kul upplevelse där du känner dig trygg och välkommen i en likasinnad gemenskap. Vi vill att Still strong skall vara ett ställe som du längtar efter att gå till och som ger dig energi och glädje.

2. Att vår träningsfilosofi bidrar till att fler seniorer får en hållbarare livsstil med en fysik som inte hindrar utan bidrar till ett aktivt liv.

Vår träningsfilosofi utgår från sex fysiska egenskaper som vi behöver i vår vardag för att klara av att vara aktiva även när vi är över 55 år. Vissa egenskaper kan man fortfarande vara väldigt bra på och andra kan man behöva tränas lite mer på. Alla är däremot lika viktiga för att vi ska ha en bra funktionalitet och kunna använda oss av vår fysik genom hela livet. 

Våra träningspass är uppbyggda som moduler på de sex fysiska egenskaperna där alla finns med under en träningsvecka. Vi hjälper dig planera din vecka så att du får med de egenskaper just du behöver förbättra och underhålla. Denna träningsfilosofi och passupplägg ger dig ett gott resultat för både kropp och knopp

Vi använder oss av många olika redskap för att få en variation så både konditionsmaskiner, styrkemaskiner, hantlar, bollar, kettlebells, gummiband mm ingår. Träningspassen för respektive egenskap ser likadana ut under 3 månader för att du skall hinna lära dig övningarna och hinna känna att du blir bättre på att utföra träningen. Passen är till största del uppbyggda som stationsträning där alla har möjlighet att träna utifrån sina egna förutsättningar. Kombinationen av de olika passen tillsammans med att umgås och ha kul är det vi brinner för!

Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste du fortsätta framåt
— Albert Einstein
ssleglift.jpg